2011-01-12

MyDog 2011

Hej!


Matte och jag har varit på MyDog, i Göteborg, och jobbat.Vi har stått i Svenska Service- och Signalhundsförbundets monter. Det var riktigt kul tycker jag. Det var mycket action, och det tycker ju jag om. :)
Men dagen då vi skulle åka ner till Göteborg började väl inte så bra, inte om ni frågar matte i alla fall... Innan vi åkte skulle jag få springa av mig lite var det tänkte, och det är svårt för matte att ta sig fram ute när det är så mycket snö. Så en av hennes assistenter gick med mig. Efter ett tag släppte hon mig lös. Alla har inte mig lös men den här tjejen har jag gått med okopplad flera gånger tidigare, och det har gått bra. Hon är hundvan. Och till en början var jag duktig och höll mig i nära, men sedan fick jag upp ett spår och stack iväg på egen hand. Jättekul! Jag hade inte lust att komma på inkallning då ju. Jag hade mycket roligare saker för mig. Men till slut började frysa lite, så jag gick ner till villaområdet precis intilll, satte mig på trappen till ett av husen, och väntade. Jag hade tur, jag blev insläppt. Och så ringde de som bodde i huset till matte och berättade att de hittat mig. Mattes mobilnummer står på brickan som hänger i mitt halsband.


Så jag kom hem till slut i alla fall, till en MYCKET lättad och tacksam matte!

Nya tågbiljetter bokades (Jag fick en alldeles egen biljett.) och bara två timmar senare än planerat tog vi tåget ner till Göteborg. Både matte och jag var ganska slut under resan.

I Göteborg bodde vi hos Kickis syster Elin och hennes sambo, och deras två små hundar. Dem hade jag mycket kul tillsammans med! Tack Elin och Patric för att vi fick bo hos er, och tack för en jättetrevlig helg!

Matte och jag var på mässan två av de fyra dagarna, torsdag och lördag. Jag var verkligen kanonduktig! Jaa, det tycker matte också! Matte var rätt nervös första dagen i montern, det var ju första gången som hon gjorde något sånt, satt i monter alltså, men det släppte såsmångom. Hon var ju inte ensam där heller. Det fanns ju andra där som hade varit aktiva inom SoS under längre tid än vad matte har. Så det tyckte hon nog var skönt tror jag. Alla var jättetrevliga också! Efter ett tag kom matte på ett bra sätt att fånga mässbesökarnas uppmärksamhet då de passerade montern. Hon började träna olika tricks och sånt med mig. Då blev folk nyfikna och stannade för att titta, och då hann matte med att prata med dem och sticka åt dem en broschyr också. ;) Det var många som ville veta ved jag var för ras, de tyckte väl att jag var så duktig och söt. ;) Man kunde se Tollarmontern från där vi satt, så matte kunde bara peka ditåt och säga att om de ville veta mer om rasen så kunde de gå dit. En del såg att jag var en Tollare och då passade matte på att tala om vaifrån hon köpt mig också. ;) Så lite tollarreklam smög hon allt in när hon fick chansen... Men inte mycket så klart, bara när någon frågade något om den. Och hon var noga med att tala om att jag INTE är någon minigolden!

Matte tyckte det var superkul att stå och berätta om SoS för folk, och att träffa andra SoS:are så klart. Och jag trivdes bra jag med, så det var nog inte sista gången vi gjorde något sånthär. :)

Nästa grej vi ska på med förbundet är årsmötet i mars, i Skövde. Spännande, det ser vi fram emot!


Nu måste lag börja avrunda...
Ha det så bra allihopa! Vi hörs.
Hälsningar Lucy


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar